Konačno, mini klip za animirani film “Sanjay’s Super Team”

Pre par meseci smo imali priliku da objavimo prve slike animiranog filma “Sanjay’s Super Team”, studija Pixar, koji predstavlja debitantski rad, što se režije tiče, za animatora Sandžeja Patela. Tom prilikom smo vas upoznali sa radnjom ovog, inače kratkog, animiranog filma. Suština je da na savremen način treba održati korak sa izvornom kulturom svog naroda, u ovom slučaju je reč o indijskoj kulturi, i na taj način približiti je mladim naraštajima, jer su okruženi uticajima novog doba, pri čemu postoji mogućnost gubitka starih vrednosti. Patel je povodom filma prokomentarisao za Yahoo! Movies: “ ’Sanjay’s Super Team’ takođe prikazuje tri Hindu Božanstva: Višnu, plavog Boga očuvanja i ravnoteže, Durga, majku Boginju u njenom ratničkom prikazu i Hanumana, polu-boga, polu-majmuna hibrida”.

Objasnio je zašto je odabrao baš ova tri Božanstva: “Višnu je tu zbog toga što odgovara tematici, tj. priči u kojoj otac prenosi narodne običaje na sina; Durga, jer je bila pogodna za ‘oživljavanje’ tima superheroja; i Hanuman je odabran jer je prisutan svuda u Jugoistočnoj Aziji”. Ono što nije bilo tako lako i svejedno uraditi, kako Patel dodaje, je “reći istinu iz iskustva”, pri čemu je imao ohrabrenje za to od strane Džona Lasetera, kreativnog direktora studija Pixar.
Kako mali Sandžej uz pomoć svog oca uspeva da spoji stare i nove vrednosti, ostaje da vidimo prilikom premijere ovog filma 25. novembra ove godine, a do tada pogledajmo mini klip za “Sanjay’s Super Team”.

%d bloggers like this: