Kirsten Danst režira filmsku adaptaciju romana “The Bell Jar”

Roman “The Bell Jar”, objavljen 1963. godine, koji je napisala Silvia Plat doživeće svoju filmsku adaptaciju. Ovu adaptaciju će režirati Kirsten Danst (“Spider-Man” trilogija, “Marie Antoinette”, “Melancholia”), što će biti po prvi put da režira igrani film, jer je do sada radila režiju dva kratka filma. Ona je osim toga napisala i scenario za ovu adaptaciju zajedno sa Neli Kim.

Priča prati mladu devojku iz Bostona, koja provodi leto u Njujorku radeći za časopis za žene. Međutim, ona neće biti impresionirana velikim gradom i proći će kroz neka zastrašujuća iskustva tokom svog boravka u njemu, tako da će je pri povratku kući sustići depresija, kao rezultat toga. Vodeću ulogu pomenute junakinje, koja se zove Ester Grinvud, igraće glumica Dakota Fening.

Dakota Fening je mlada američka glumica i manekenka, koja je sa svega 7 godina započela svoju karijeru glumeći u filmu “I Am Sam” (2001.), ostavivši dobar utisak, a neke od poslednjih uloga imala je u ostvarenjima “Coraline”(2009.), “The Runaways”(2010.), “The Motel Life”(2013.) i “The Twilight Saga” (2009.–2012.).

Ovo nije prvi film koji će nastati na osnovu romana “The Bell Jar”, jer je 1979. godine objavljen istoimeni film u režiji Larija Pirsa sa Merilin Haset u glavnoj ulozi.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: