Kirk Daglas napunio 99 godina, gradi se bolnica koja nosi njegovo ime

Vest je objavljena danas, kada slavni glumac puni 99 godina. MPTF (Motion Picture & Television Fund) Filmski i televizijski fond, objavio je planove Zdravstvenog centra – Kirk Daglas, koji će koštati 35 mil. $ i koji će biti namenjen lečenju i zbrinjavanju ljudi iz filmske industrije, a prvenstveno onih koji su oboleli od Alchajmerove bolesti. Kirk Daglas i njegova supruga En, već su donirali 15 mil. $ za ovu instituciju, a predsednik MPTF fondacije, Džefri Kacenberg izjavio je da će ova finansijska injekcija “ubaciti dizajniranje i planiranje ovog centra u veću brzinu”. On je dodao: “Ovo je u skladu sa Kirkovom filozofijom da treba vraćati industriji zabave, i na današnji dan, na njegov rođendan, on nama daje poklon umesto mi njemu. Sa nedavnom uplatom, Kirk i En Daglas su jedni od najvećih donatora u istoriji MPTF-a, sa uplatom od preko 40 mil. $ do sada, u njihovom filantropskom životu. Nikada nećemo moći da im se dovoljno zahvalimo za sve što su učinili”.

Foto: mptf.com/kirkdouglas

Foto: mptf.com/kirkdouglas

Zdravstveni centar nalaziće se u Vudland Hilsu, a kao zahvalnicu za najnoviju donaciju Daglasu je uručena maketa Centra. Izgradnja bi trebalo da počne krajem sledeće godine. Objekat će imati mesta za 80 članova filmske industrije koji se bore sa Alchajmerovom bolešću i biće opremljen najsavremenijim medicinskim uređajima i stručnim osobljem.

O svemu ovome slavljenik je rekao: “Džefri zna da je naša filozofija da obezbeđujemo sredstva gde su najpotrebnija. Kirk Daglas zdravstveni centar pomoći će mnogim porodicama u našoj sredini”.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: