Kenet Brana režira i glumi u novom “Orient Express”-u

Dogovor je postignut. Kenet Brana biće reditelj najnovije adaptacije čuvenog romana Agate Kristi, po nekima i najboljeg, “Murder on the Orient Express“. Projekat pokreće kompanija 20th Century Fox, a vest je objavila predsednica kompanije, Ema Vots. O ovome smo pisali još juna meseca, kada su pregovori bili u toku i, konačno, završeni su na obostrano zadovoljstvo.

Da se podsetimo sadržaja, koji, verujemo, znaju već svi. U vozu, po imenu Orijent Ekspres, desilo se ubistvo. Belgijski detektiv Herkul Poaro, mora rešti slučaj ubistva pre nego što voz stigne na svoje odredište. Upravo njega igraće Kenet Brana u svom novom rediteljskom projektu.

Brana je, inače, sve češće reditelj, a ređe glumac. Za svoj film “Henry V” dobio je nominaciju za Oskara, a među rediteljskim projektima nama najpoznatiji su “Mary Shelley’s Frankenstein”, “Thor”, “Jack Ryan: Shadow Recruit“, “Cinderella”.

Govoreći o predstojećoj adaptaciji romana Agate Kristi, Džejms Pričard, predsednik kompanije Agatha Christie Ltd i njen pra-unuk izjavio je: “Izuzetna stvar kod priča moje prababe jeste kako su bezvremene i savršeno se uklapaju u filsmki svet i filmsko iskustvo. Osamdeset godina nakon objavljivanja romana, Fox i njegov kreativni tim oživeće ponovo ‘Murder on the Orient Express’ zbog svetske publike. Zaista smo uzbuđeni u vezi sa ovim partnerstvom i sa 33 priče koje ima da ispriča Herkul Poaro, unapred se radujemo i nadamo da će ovo biti samo početak dugogodišnje saradnje”.

Što se tiče reditelja novog Orijent Ekspresa, Kenet Brana trenutno radi pozorišnu predstavu Vilijama Šekspira, “The Winter’s Tale“ u kojoj je glumac i jedan od reditelja.

A što se producentskog tima tiče, zaista je impresivan. Njega čine Ridli Skot (“The Martian), Sajmon Kinberg (“The Martian”, “X-Men: Days of Future Past”), Mark Gordon (“Steve Jobs”) i Kenet Brana. Scenario za ovaj film napisaće Majkl Grin (“Blade Runner 2”), a ostala glumačka ekipa biće odabrana kada scenario bude pri kraju. Onda se može krenuti sa ozbiljnijim pripremama za produkciju.

%d bloggers like this: