Kejt Blančet izabrana za predsednicu žirija Kanskog filmskog festivala

Čuvena australijska glumica i dvostruka oskarovka, Kejt Blančet, ove godine imaće tu čast da predsedava žirijem jednog od najvećih filmskih festivala na planeti.

Ona će na toj funkciji naslediti španskog reditelja Pedra Almodovara koji je bio predsednik žirija prošle godine, kada je Zlatna palma dodeljena švedskom filmu “Square”, reditelja Rubena Ostlunda.

“Bila sam u Kanu u različitim situacijama tokom godina; kao glumica, producent, na filmskom tržištu, u Gala sferi i u takmičarskom pogramu, ali nikada samo zbog zadovoljstva gledanja velikog izbora filmova koji svake godine dolaze na ovaj festival” izjavila je Kejt Blančet nakon saznanja da joj je ponuđena funkcija predsednice žirija.

Njen pozitivan odgovor obradovao je predsednika festivala Pjera Leskura i generalnog delegata Tjerija Fremoa, pa su obojica izrazili svoje zadovoljstvo.

“Oduševljeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu unikatnoj umetnici čiji talenti i ubeđenja obogaćuju kako veliko platno tako i pozorište. Naši razgovori tokom jeseni uverili su nas da će ona biti posvećena Predsednica, strastvena žena i gledalac širokog srca”.

Kanski filmski festival, 71. po redu, ove godine počeće 8. i trajaće do 19. maja.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: