“Jurassic World” obara rekorde

Ovog vikenda postavljen je novi rekord bioskopskih blagajni. Ostvarenje “Jurassic World” uspelo je da prvog vikenda prikazivanja globalno, zaradi impresivnih 511,8 miliona dolara. Za malo je postavljen rekord i na domaćem terenu sa zaradom od 204,6 miliona. Na prvom mestu je i dalje film “The Avengers” koji je uspeo da zaradi malo više prvog vikenda prikazivanja, 207,4 miliona, 2012. godine.

S obzirom da je prošlo 14 godina od premijere prvog Jurassic filma, možemo reći da je neka vrsta nostalgije u kombinaciji sa neverovatnim CGI efektima pomogla da se desi to što se desilo. Analitičari su mu predviđali 125 miliona $ za premijerni vikend. iz Universal Pictues-a i Legendary Pictures-a su zadovoljni što su procene bile pogrešne.

jurassic-world-pratt-howard

Skoro 40% publike koja je pogledala film preko vikenda je mlađe od 25 godina. Kada tome dodamo one koji su pogledali original dobijamo podatak da su i starija i mlađa generacija podjednako zainteresovane za ovakvu vrstu filmova. Eto dobitne kombinacije za obaranje rekorda po zaradi.

Takođe, oko 48% publike odlučilo se da film pogleda u 3D. “Ovo je izuzetno. FIlm je imao isti odjek kod publike u celom svetu”, rekao je Nik Karpou, predsednik za domaću distribuciju kompanije Universal Pictures. Ovo je odlična godina za Universal. Pre ovog filma, veliku zaradu doneli su im “Fifty Shades of Grey” i “Furious 7.”

%d bloggers like this: