Još jedna greška na Oskarima – sahranili živu ženu

U odeljku In Memoriam, koji svake godine odaje počast preminulim članovima filmske industrije, desila se još jedna neprijatnost.
Naime, pri spominjanju australijske dizajnerke kostima, Dženet Paterson, koja je četiri puta nominovana za Oskara, postavljena je fotografija žive osobe, producentkinje Džen Čepmen.
Dženet Paterson i Džen Čepmen sarađivale su na ostvarenju “The Piano”.
Producentkinja je nakon ove neprijatne situacije dala izjavu za Variety:
“Bila sam skrhana korišćenjem mog lika kod spominjanja moje velike prijateljice i dugogodišnje saranice, Dženet Paterson. Zamolila sam njenu agenciju da dobro provere koja će se fotografija eventualno koristiti i rekli su mi da je Akademija sve pripremila. Dženet je bila velika lepota i četiri puta je nominovana za Oskara. Veoma sam razočarana što je došlo dogreške. Ja sam živa, zdrava i aktivno se bavim produkcijom”.
S obzirom da postoji veoma malo slika pokojne Dženet Paterson, očigledno je da neko nije dovoljno dobro obratio pažnju tokom pripreme In Memoriam kategorije.
Jedna od retkih je ova, iz 1993. godine na kojoj su (s leva na desno) Džen Čepmen, pokojna Dženet Paterson i rediteljka Džejn Kempion, na dodelama Oskara.

Foto: Oscars

Ostavite komentar

%d bloggers like this: