Japanska anime TV serija, “Tiger & Bunny”, prerasta u akcioni film

Tokom 2011. godine, u produkciji kompanije Sunrise, emitovana je japanska anime TV serija “Tiger & Bunny”u režiji Keiči Satoa. Reč je o dvojici superheroja koja su po iskustvu potpunosti suprotna, jedan je novajlija (“Bunny”), a drugi je stari borac (“Wild Tiger”). Oni su u dalekoj budućnosti u gradu, u kome se superheroji bore za titulu pod nazivom“King of Heroes”, a koja donosi slavu i novac. Zajedno idu u akciju protiv kriminala i u toj borbi otkrivaju ubicu osvetnika, koji sebe naziva Ludakom (“Lunatic”). Kako Deadline prenosi, New York Comic Con je objavio da će Ron Hauard i Brajan Grejzer raditi produkciju akcionog filma, na engleskom jeziku, baziranog na ovoj japanskoj seriji, kompanije Namco Bandai.

 Foto: Mike Nelson/AFP/Getty Images

Foto: Mike Nelson/AFP/Getty Images

Film će biti rađen u partnerstvu kompanijama: Imagine Entertainment, čiji su osnivači Hauard i Grazer, All Nippon Entertaiment Works (ANEW) i Namco Bandai. Produkciji se priključuju Sendi Kliman i Enmari Bejli za ANEW, kao i Masajuki Ozaki za Namco Bandai Pictures, koji je radio produkciju za ovu seriju u Japanu. Erika Hagins će nadgledati projekat za Imagine Entertaimnet, kao kopredsednik produkcije te kompanije.

Možda je u pitanju poznata tematika, dva drugara policajca koji su u akciji, ali priznaćete, japanski anime je specifičan, jer po nekada sadrži kombinaciju više žanrova, tako da možemo očekivati jednu neobičnu filmsku adaptaciju ove TV serije.

%d bloggers like this: