Istorijska promena za Vudija Alena

Sledeći projekat Vudija Alena, zakazan za 2016. godinu, pod radnim nazivom “WASP 2015”, biće sniman sa Sony F65 4K kamerom i biće u 4K rezoluciji.

Nekima ova informacija neće biti bitna, ali to će biti prvo digitalno snimanje koje će raditi čuveni reditelj. Ovo je potvrdila i Sony korporacija.

Alen se ozbiljno priprema i želi da što bolje predstavi svoj novi film gledaocima. Uspostavio je saradnju sa čuvenim snimateljem Vitorijom Storarom, koji je osvojio Oskare za ostvarenja “Apocalypse Now”, “Reds” i “The Last Emperor”.

O novom načinu snimanja, Vitorio kaže: “Video sam da Sony F65 može da pravi prelepe snimke u 4K rezoluciji, 16-bitnoj boji u dubini 1:2, što je i moja omiljena kompozicija. Kada me je Vudi Alen pozvao da budem snimatelj u njegovom sledećem filmu, radnog naziva ‘WASP 2015’, moja odluka je već bila doneta. Ubedio sam ga da radi digitalno, kako bi mogli zajedno da počnemo putovanje u digitalni svet”.

Upotreba ove kamere prilično je ograničena, ali zbog svog kvaliteta stekla je mnoge poštovaoce među kinematografima. Klaudio Miranda koristio ju je za filmove “Oblivion” i “Tomorrowland”.

Ostaje nam da vidimo kako će Vudi Alen prihvatiti najnoviju tehnologiju i obeležiti novu eru u svojoj karijeri.

%d bloggers like this: