I to je moguće, postoji osoba koja nije želela da upozna Džonija Depa

Na pres konferenciji, na Festivalu u Veneciji, Džoni Dep je izneo jednu zanimljivost vezanu za snimanje njegovog aktuelnog filma, koji je premijerno prikazan na Festivalu, “Black Mass”. U ostvarenju, koje je rađeno po istinitoj priči, Dep igra čuvenog gangstera Džejmsa Baldžera

Pre početka filma izrazio je interesovanje da ga upozna kako bi što više ušao u karakter. Međutim, sa druge strane nije postojalo nikakvo interesovanje.

Depu je pomogao Baldžerov advokat, Džej Karni, kome se glumac i obratio za sastanak sa osuđenikom. S obzirom da Baldžer nije zabranio advokatu da pomaže Depu u kreiranju uloge, ovaj je odlučio da obezbedi onoliko informacija koliko je smeo.

Foto: Cross Creek Pictures/YouTube Printscreen

Foto: Cross Creek Pictures/YouTube Printscreen

Baldžer niti je želeo da upozna Depa niti je želeo da zna o čemu će se raditi u filmu, tako da nikakva odluka vezano za film nije ni postojala. Advokat je imao slobodnu volju o tome da li će pomoći glumcu ili ne. Džejms Baldžer je verovatno stekao utisak, iz knjiga koje su ranije pisane, da ovo neće biti baš lepa priča o njemu. Ne znamo samo da li je i u mogućnosti da očekuje drugačije, s obzirom da služi dve doživotne robije u federalnom zatvoru u Samtervilu, na Floridi.

Evo šta je Dep rekao o svemu: “Tražio sam da se upoznam sa Džejmsom Balžerom, preko njegovog advokata, Džeja Karnija i, kao što sam očekivao, Baldžer je s poštovanjem odbio jer ne verujem da ima visoko mišljenje o filmu ‘Black Mass’… takođe ne verujem da je veliki obožavalac knjiga koje su pisane o njemu. Međutim, Karni mi je veoma pomogao u pronalaženju lika Džejmsa Baldžera. Na početku je odmah rekao ‘Neću ništa reći što Džimi ne bi voleo da kažem. Reći ću ovo i reći ću ovo, ali odavde neću ništa reći’. Džej je došao nekoliko puta na snimanje i pružio mi dosta samopouzdanja jer je rekao da može da oseti svog starog prijatelja u onome što sam ja radio, što je bio veoma veliki kompliment”, kaže Dep.

 Foto: JAXN/AKM-GSI/ FBI/AP

Foto: JAXN/AKM-GSI/ FBI/AP

Svoju pripremu za ulogu pronašao je i na spurotnoj strani, u FBI snimcima, kako video tako i audio. Slušao je razgovore na kojima se čuje kako Baldžer govori, da bi na kraju prošao potpunu transformacju od kose, očiju, do načina na koji govori i , naravno, ponašanja.

Svi koji su počeli da kritikuju Depa, kako osim gusarske avanture (“Pirates Of The Caribbean”) nema ni jedan dobar film u poslednjih nekoliko godina, sada su izgleda utihnuli. Ovo bi mogao da bude povratak na velika vrata Džonija Depa u ozbiljnoj ulozi, u filmu koji svakako vredi pogledati.

%d bloggers like this: