I on bi da bude Džejms Bond

Kako se približava premijera filma “Spectre” i sve više priča o Džejmsu Bondu, a i s obzirom na nedavne izjave Denijela Krega, da nije siguran da li će se vratiti ulozi u sledećem nastavku, sve više je njih koji sebe vide kao naslednika i člana privilegovanog, malog kluba glumaca koju su tumačili ovu ulogu. Tokom više od 50 godina Bonda je u 25 filmova (uključujući “Casino Royale” iz 1967.) igralo sedam glumaca. Ako Denijel Kreg ne bude želeo da igra Bonda, stvara se prilika za nekoga da bude osmi član Bond kluba.

Da budemo jasniji, Kreg je u nedavnim izjavama bio neodređen. Nije rekao da neće igrati Bonda, ali nije se nešto ni trudio da kaže: “Da, sigurno se vraćam u sledećem nastavku. Jedva čekam…”. Što se tiče producenata, oni su jasno stavili do znanja da računaju na Krega sve dok je on raspoložen. Praktično, sve zavisi od njega i ako ga ne budemo videli u sledećem filmu, znači da je to bila njegova, a ne odluka studija.

Vratimo se na pretendente. Među gomilom glumaca, koji bi sebe rado videli u aston martinu i pored šanka sa martinijem, našao se i jedan fudbaler. Ne bilo koji fudbaler, već Dejvid Bekam, ali ni to mu baš ne pomaže. On jeste bio odličan u svojoj branši, ali ne znamo ko mu je napunio glavu da bi mogao da nosi ovako zahtevnu ulogu.

beckham uncle

Možda se malo zaleteo sa najnovijom ulogom u filmu Gaja Ričija (“The Man From U.N.C.L.E.”), gde je igrao “Projekcionistu”. Još veću ulogu imaće u sledećem filmu istog reditelja, “Round Table: King Arthur”.

Ipak, i ta “najveća” uloga do sada sastoji se iz 13 rečenica, za koje i sam Bekam kaže da ih je vežbao nedeljama sa osobom koju je Gaj Riči poslao, da ga podučava. Kada ovome dodamo da je i zbog tih 13 rečenica Bekam, po sopstvenom priznanju, bio uzuzetno nervozan na snimanju, ne znamo odakle mu ideja da bi izneo jednog Bonda na filmu?

Možda ne bismo trebali da budemo tako oštri. Ipak, svi imamo pravo da maštamo.

Studio će odabrati najboljeg Bonda, pod uslovom da se Denijel Kreg povuče.

%d bloggers like this: