Hoće li Spilbergu uspeti da vrati Džina Vajldera na film?

Legendarni glumac, poslednji put se pojavio na televiziji u seriji “Will and Grace”, 2003. godine. Na filmu ga nije bilo još duže. Rešio je da se penzioniše i svoje zrele godine provodi sa dragim osobama i bez stresova na poslu. Međutim, ako je verovati nekim govorkanjima u Holivudu, Stiven Spilberg pokušava da ga vrati na veliko platno. Pitanje je samo u kom izdanju.

Postoje dve varijante.

Kako saznaje sajt Ain’t It Cool, prva varijanta odnosi se na Spilbergov film “The BFG”, priču o devojčici, engleskoj Kraljici i dobrodušnom džinu (BFG) koji kreće u avanturu, da porazi zle džinove koji su došli na ovaj svet i jedu ljude. S obzirom da je već završeno snimanje scena za ovu avanturu, pretpostavka je da Spilberg želi da Džin Vajlder pozajmi glas ovom dobrodušnom džinu.

Druga varijanta je dolazeće ostvarenje “Ready Player One”, adaptacija romana Ernesta Klajna. Ovaj projekat pružio bi mogućnost Vajlderu da odigra još jednu ulogu poput Vilija Vonke, koja ga je i proslavila. U ovom filmu igrao bi, najverovatnije, pronalazača Džejmsa Halideja, kreatora virtualnog univerzuma poznatog kao Oaza. Nije baš neka uloga, s obzirom da je Halidej već mrtav kada priča počinje, ali on igra ključnu ulogu u priči, jer nudi ogromno bogatstvo onome ko pronađe specijalno “Uskršnje jaje” sakriveno u jednom od hiljada digitalnih svetova koje je stvorio.

Džin Vajlder je stekao svoje ime sarađujući sa velikanima kao što su Ričard Prajor, Mel Bruks, Vudi Alen. Poznat je po filmovima “Willy Wonka & the Chocolate Factory”, “Blazing Saddles”, “Everything You Always Wanted to Know About Sex, But Were Afraid to Ask”, “Young Frankenstein”, “Stir Crazy”, “The Woman in Red”, “See No Evil, Hear No Evil” i mnogim drugim.

Bilo bi ga zaista dobro videti opet na velikom platnu. Znamo da Stiven Spilberg može da bude ubedljiv. Nadamo se da će mu to i ovoga puta uspeti.

Film “Ready Player One” naći će se u bioskopima 15. decembra 2017, a “The BFG” 1. jula 2016.

%d bloggers like this: