Harison Ford oduševljen scenarijom za “Blade Runner 2”

Naučno fantastični film, “Blade Runner”, pojavio se 1982.godine, sa Harisonom Fordom u vodećoj ulozi i Ridlijem Skotom kao režiserom. Priča u kojoj se glavni junak bori sa bićima koja su replika ljudi prikazana je u filmu, koji je zapravo nastao na osnovu romana Filipa K. Dika “Do Androids Dream of Electric Sheep?”. O tome da, nakon više godina, možemo očekivati nastavak ovog ostvarenja “Blade Runner 2”, govori nedavna izjava Ridlija Skota, tokom promocije njegovog najnovijeg filma “The Martian”.

Naime, kako navodi The Hollywood Reporter, on je prokomentarisao utiske samog Harisona Forda o scenariju pomenutog nastavka: ”Imam Harisona [Forda] ponovo. Harison je rekao, ‘Mmm…ne’ i ja rekoh, ’Ne, pročitaj ovo’. I mislim da je onda rekao, ’Ovo je najbolji scenario koji sam ikada imao’. Radili smo na njemu nekoliko godina.” Osim Harisona Forda u nastavku će glumiti i Rajan Gosling. Početak produkcije se očekuje sledeće godine, ali sama objava filma, prema šaljivoj izjavi raspoloženog Ridlija Skota bi bila “2047. grubo”, što ustvari zavisi od Rajana Goslinga. O čemu je zapravo reč Ridli je objasnio govoreći da to zavisi od situacije ”koliko mlad može biti Rajan Gosling. On ima 34, ali izgleda kao da mu je 27 kad radi njegove sklekove. Tako da, možda 2050.”, nastavio je da se zeza poznati reditelj. Ono što je predlog od strane režisera je da Gosling nasledi Forda nakon njegovog odlaska iz franšize, jer čini se da je u planu više nastavaka, a ne samo jedan.
Režija za “Blade Runner 2” pripala je Denisu Vilnevu, prema scenariju Majkla Grina i Hemptona Fenčera, dok će Ridli Skot biti jedan od producenata ovog filma.

%d bloggers like this: