Hajao Mijazaki se vraća iz penzije, ponovo radi za studio Ghibli

Kada čovek voli posao kojim se bavi, godine tada ne moraju da predstavljaju prepreku. Dokaz za to je čuveni japanski režiser Hajao Mijazaki. On je naime, pre tri godine najavio povlačenje iz sveta animiranog filma i odlazak u penziju, ali se nakon  nekog vremena predomišljao, pa je shodno tome prošle godine pokazao želju da radi na novom dugometražnom animiranom filmu za studio Ghibli. Čekajući zeleno svetlo od studija, nagovestio je da će mu trebati oko 5 godina da završi film, uz činjenicu da je njegov najveći san da sve bude gotovo pre Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

Da penzionisanje za sada definitivno nije njegov izbor i da je studio Ghibli dao zeleno svetlo ovom velikom umetniku, govori nedavna potvrda od strane producenta tog studija, Tošio Suzukija, da Mijazaki radi na tom animiranom filmu, sa težnjom da se on nađe u bioskopima u vreme pomenutih Olimpijskih igara.

Sa nestrpljenjem očekujemo još jedno uzbudljivo ostvarenje od čoveka koji je režirao filmove kao što su Princeza Monokoke iz 1997.godine  i Začarani grad, koji je 2002.godine osvojio Oskara za najbolji animirani film.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: