“Guardians of the Galaxy Vol. 2” ulazi u filmsku istoriju

Prvi deo filma iznenadio je sve svojom originalnošću i neočekivanim uspehom, zahvaljujući, kako ekipi ispred, tako i ekipi iza kamere. Ovih dana, nastavak će imati prilike da zauvek ostane upisan u istoriji kinematografije i to, ne zahvaljujući glumcima ili reditelju, scenariju ili scenografiji, nego tehnologiji.

Po prvi put u istoriji, jedan film biće snimljen u 8K rezoluciji. Iz kompanije Red dolazi nam najnovije čudo tehnike, kamera 8K WEAPON Vista Vision i upravo je objavljena vest od strane reditelja Džejmsa Gana, da će njegov film “Guardians of the Galaxy Vol. 2”, biti prvi koji će se snimati ovom kamerom.

james gunn

Karakteristike kamere su zaista impresivne. Slika se beleži u 8K rezoluciji, sa 75 frejmova u sekundi. Ima i opciju 6K rezolucije sa 100 frejmova ili 4K sa 150 frejmova po sekundi, promenljiva sočiva, OLPF sistem i izlaze 3D-LUT.

Osim reditelja, koji je ovu vest objavio na svom Twitter nalogu, oglasio se i izvršni producent, Nik Korda, koji je rekao: “Izuzetno smo uzbuđeni što ćemo snimati sledeći ‘Guardians of the Galaxy’ na novom WEAPON 8K. Ovo je moja treća saradnja sa kompanijom Red. Prethodno smi snimali sa RED EPIC, na ostvarenju ‘Prometheus’ i koristili EPIC DRAGON za film ‘Tarzan’. Veliki senzor i super visoka rezolucija koju nudi novi WEAPON 8K, kombinovana sa malom težinom i kompaktnom veličinom, otvara mnogo novih kreativnih mogućnosti”.

Foto: RED

Foto: RED

 

Da se podsetimo ekipe filma. Kris Pret igra glavnog junaka, Zvezdanog Gospodara, Zoi Saldana je Gamora, dok je Dejv Bautista poznatiji kao Razarač. Bredli Kuper pozajmljuje glas rakunu Roketu, a Vin Dizel pozajmljuje glas Grutu, drvolikom vanzemaljcu. Videćemo i Benisija Del Tora, u ulozi Sakupljača. Nedavno je objavljena vest da bi produckija volela da vidi i Kurta Rasela, kao oca glavnog junaka.

Rasel se, još uvek, nije zvanično oglasio povodom ponude. Možda će mu podatak da će ovo biti prvi film u 8K, pomoći u toj odluci.

Premijera filma zakazana je za 5 maj. 2017.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: