Film Vesa Andersona, “Isle of Dogs” otvara Međunarodni filmski festival u Berlinu

Berlinale će ove godine otvoriti imati mali istorijski događaj jer će, po prvi put, jedan animirani film otvoriti ovaj festival i to ne običan animirani film, već projekat pravljen u stop moušn tehnici.

Ovo će biti drugi put da je ostvarenje Vesa Andersona otvorilo čuveni filmski festival. Prvi put Andersonu je pripala ova čast 2012. godine sa osvarenjem “The Grand Budapest Hotel”, sa kojim je i osvojio Srebrnog medveda, nagradu žirija.

Reditelj poznat po ostvarenjima kao što su “Rushmore”, “The Royal Tenenbaums”, “The Life Aquatic with Steve Zissou”, “Fantastic Mr. Fox”, predstaviće publici u Berlinu priču smeštenu u Japanu, koja govori o napuštenom ostrvu na kojem su smešteni svi psi nakon odluke gradonačelnika Megasakija da se proteraju zbog epidemije psećeg gripa. Jedan hrabri dečak uputiće se sam na ovo ostrvo u potrazi za svojim psom i pokrenuće nezaboravnu avanturu.

Glasovnu postavku filma čine: Edvard Norton, Bil Marej, Skarlet Johanson, Brajan Krenston, Liv Šrajber, Tilda Svinton, Greta Gervig, Džef Goldblum, Harvi Kajtel, Frensis Mekdormand, Fišer Stivens i ostali.

Nakon uspeha Andersonovog stop moušn filma “Fantastic Mr. Fox”, vreme je da vidimo da li je unapredio svoje umeće u ovom žanru, koji nema toliko mnogo pristalica kao ostali.

Nakon premijere na berlinskom filmskom festivalu “Isle of Dogs” će se u bioskopima naći 23. marta 2018.

“Oduševljen sam što će Ves Anderson otvoriti takmičarski program u Berlinu ponovo”, izjavio je Diter Koslik, predsednik festivala i dodao: “Isle of Dogs će biti prvi animirani film koji je otvorio festival, film koji će osvojiti srca publike šarmom Vesa Andersona”.

Filmski festival u Berlinu počinje 15. februara 2018.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: