Film “Dune” Denisa Vilneva imaće dva dela?

Kada priča filmsku priču Denis Vilnev baš ne obraća pažnju na vreme. To je bila glavna zamerka dobrog dela publike kod ostvarenja “Blade Runner 2049”, a izgleda da će se ponoviti i u novom ostvarenju “Dune” ukoliko se nešto ne koriguje.

Postoji verovatnoća da će novi projekat ovog kanadskog reditelja biti podeljen na dva filma, upravo zbog dužine.

U nedavnoj poseti Filmskom festivalu u Montrealu, Vilnev je kratko rekao: ” ‘Dune’ će se, verovatno, snimati dve godine. Cilj je napraviti dva filma, možda i više”.

Ekranizacija romana Frenka Herberta pokazala se kao prilično komplikovanom. Dejvid Linč odrekao se svoje verzije iz 1984. godine, u kojoj su igrali Kajl Meklahlan i Sting, dok Ridli Skot i Alehandro Jodorovski nikada nisu svoje ideje priveli realizaciji.

Jedno vreme, dok su zajedno radili na filmu “Blade Runner 2049” Ridli Skot i Denis Vilnev planirali su da priču podele na dva dela i urade adaptaciju, ali s obzirom da su im se putevi razišli zvbog kreativnih razlika (čitaj – netrpeljivosti) još na snimanju filma “Blade Runner 2049”, malo je verovatno da će do saradnje na “Dune” projektu između ova dva reditelja ikada doći.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: