Evo zašto je Banderas krenuo u školu mode i dizajna

Prošlog meseca, na svom Twitter nalogu, Antonio Banderas je objavio da je krenuo u školu Central Saint Martins, koja je poznata po umetnosti i dizajnu. Pohađali su je, između ostalih i Fibi Fajlo, Aleksander Mekvin i Džon Galijano. Pa, šta će onda tu jedan Antonio Banderas, pitate se?

Antonio_Banderas school

Izgleda da je Banderas odlučio da se oproba u dizajnu i to, ni manje ni više nego dizajnu ogrtača, tj. plaštova.

Foto: Central Saint Martins

Foto: Central Saint Martins

“Postoji jedan odevni predmet koji volim, koji je nestao iz muške mode odavno i želeo bih da eksperimentišem sa njim, sa plaštom”, izjavio je poznati glumac za 1Granary, studentski časopis u školi Central Saint Martins. “Plaštovi u zimu, na mestu kao što je ovo…mislim da postoje ogromne mogućnosti, veoma su udobni. U španiji još uvek postoje klubovi ljudi koji vole da nose plaštove. Oblik je gotovo isti onom koji se koristi za borbe sa bikovima na koridi, sa prelepom roze svilom i plavom ili žutom bojom na poleđini. Za mene je, na neki način, lakše nositi ovo nego kaput. Uđeš u neku prostoriju i BUM! samo ga skineš sa sebe”.

Foto: Central Saint Martins

Foto: Central Saint Martins

On bi bar to trebalo da zna. Igrao je u dva nastavka filma “Zoro”, čiji je plašt upravo i zaštitni znak, zajedno za maskom preko očiju.

Glumac nije mogao da sakrije svoje oduševljenje pa je nastavio: “Možete da eksperimentišete sa bojama, teksturama, možete da radite brojne stvari. Na neki način je i logično, kada vam to kaže Zoro”, našalio se na kraju.

Foto: Central Saint Martins

Foto: Central Saint Martins

%d bloggers like this: