“Evil Dead” se vratio?

Obično se o nastavku nekih filmova toliko priča da oni postanu više stvar legende nego stvarnosti. Šta raditi kada se nakon skoro 35 godina filmski nastavak ipak snimi?

Prvo, ne verovati neko vreme da je to istina, a onda pokušati da se uverimo da li stvarno jeste gledanjem trejlera.

Zatim, nakon trejlera reći da nije u pitanju film nego nova serija koja će se emitovati na Starz kablovskoj mreži.

Znači, istina je. Nova serija “Ash vs. Evil Dead”, rađena po originalu, “Evil Dead”, filmu koji je proslavio Brusa Kempbela…praktično, jedini film (sa nastavcima, “Evil Dead II” i “Army of Darkness”) u kome on vodi glavnu reč. Nije ni bitno. Retki su oni koji se proslave jednim filmom toliko koliko je uspeo Brus sa ovom horor komedijom koja je u ono vreme, davne 1981., bila nešto sasvim drugačije. Dovoljno da posle svih tih godina ljudi žele da vide još. Za sada su dobili seriju, a ko zna, ako popularnost bude kao što je očekivana, ne sumnjamo da ćemo videti još jedan dugometražni igrani film na ovu temu.

Sada je Eš, čovek u godinama, koji radi Value Stop-u i vodi naizgled normalan život. Međutim nekako je zabrljao stvari i ponovo pozvao nečiste sile u ovaj svet. S obzirom da bi mu pomoć dobro došla on odlučuje da angažuje svoje kolege s posla kako bi mu pomogli da oni pre unište stvorove nego što isti unište svet. Dejna De Lorenco i Rej Santijago igraju njegove kolege, a u seriji se pojavljuju i Mimi Rodžers, Džil Mari Džouns i Lusi Loules. Premijera je, a kada nego, na Noć veštica, 31. oktobra.

%d bloggers like this: