Ema Stoun i Nikolas Hoult u drami “The Favourite”

Grčki reditelj Jorgos Lantimos, koji se proslavio nakon neobičnog ostvarenja “The Lobster”, polako počinje pripremu novog projekta.

U pitanju je drama koja za temu ima događaje u kraljevskoj porodici s početka 18 veka. Olivija Kolman krunisana je kao kraljica Ana, poslednji monarh iz porodice Sjuart i vladala je od 1702. do 1707. godine.

Ema Stoun igraće Ebigejl Mašam, siromašnu daleku rođaku Sare, vojvodkinje od Marlboroa (u filmu je igra Rejčel Vajs) koja dobija poziciju na dvoru kao sluškinja kraljice.

Nikolas Hoult u ovom ostvarenju biće Robert Harli, vođa torijevaca u periodu kada je Ana bila glavni blagajnih kraljevskih finansija. Za sada se ne zna ko će igrati ulogu kraljice, ali sigurno smo da ćemo i to uskoro saznati.

Pre ovog filma, Jorgos Lantimos donosi nam ostvarenje “The Killing Of A Sacred Deer”, Holta ćemo videti u ratnoj drami “Sand Castle”, dok ćemo Emu Stoun ove godine videti u filmu “Battle of the Sexes” o teniskom meču između bivših šampiona, Bili Džin King i Bobija Rigsa.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: