Ela Fening u trejleru za dramu “Mary Shelley”

IFC Films donosi nam prvi trejler za ostvarenje Haife Al-Mansura, “Mary Shelley”, priču o čuvenoj autorki Meri Šeli, i o tome kako je nastala njena inspiracija za čuveni roman o Frankenštajnu i njegovom čudovištu. Meri Šeli bila je neustrašiva moderna žena, koja je živela u 19. veku, a Frankenštajn je proizvod imaginacije i njenog bola. Mlada Meri upoznaje nepopravljivog ženskaroša, Persija Bajšija Šelija, mladog i priznatog pesnika, koji i nakon kasnijeg braka sa njom, nema nameru da se skrasi, što dodatno povređuje njegovu novu suprugu. Gostujući kod lorda Bajrona, u njegovom dvorcu u Švajcarskoj, zajedno sa svojim suprugom, Meri dobija inspiraciju za njeno najveće delo.
Ela Fening, Daglas But, Ben Hardi, Tom Sturidž, Mejsi Vilijams, Bel Pauli i Siven Dilejn igraju glavne uloge u filmu, rađenom po scenariju koji je reditelj Haifa Al-Mansur napisao sa Emom Džensen.
Ostvarenje je već prikazivano na nekoliko filmskih festivala (Toronto, Torino, Dubai, Trajbeka), a bioskopska premijera očekuje ga 25. maja.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: