Džudi Denč u pregovorima za “Artemis Fowl”

Kompanija “Walt Disney Pictures” pokušavala je tokom 14 godina da pronađe odgovarajuće uslove za adaptaciju serijala “Artemis Fowl”. Tokom ovog vremenskog perioda dešavala su se mnoga angažovanja i raskidi saradnje, sve do nedavno kada se postigao sporazum sa glumcem/rediteljem Kenetom Branom.

Brana je potpisao ugovor o adaptaciji prve knjige iz serijala, pod okriljem Disney studija. Scenarista za ostvarenje biće irski spisatelj Konor MekFerson, a Kenetu Brani bi ovih dana trebalo da se pridruži njegova starija kolegenica, sa kojom, posledjih godina dosta radi, kako na filmu tako i u pozorištu.

Džudi Denč je u pregovorima da se pridruži ekipi filma “Artemis Fowl” priči o dvanaestogodišnjem kriminalnom geniju koji se nada da će moći da uceni tajnu grupu Vilinskih Ljudi da mu daju njihovo zlato. Međutim, njegov plan nije baš sjajan kao što je u početku mislio, jer ga stavlja u sukob sa nekim od najopasnijih stvorenja na planeti. Kroz serijal knjiga, ovaj negativac će polako preći na stranu dobra i sa Vilisnkim Ljudima pokušati da spase svet od čudovišta. Knjiga je prodata u preko 13 miliona primeraka širom sveta, pa je time i eventualna filmska franšiza stekla unapred određenu publiku.

Kako će sve to izgledati na filmu, videćemo za koju godinu, a u skorije vreme očekujemo još poznatih imena u ekipi ovog filma.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: