Džeremi Ajrons i Brendan Glison u filmu “Assassin’s Creed”

Predstojeći film, “Assassin’s Creed”, nastao na osnovu istoimene popularne akcione video igre, dobio je još dva člana u svojoj postavci, Džeremija Ajronsa i Brendana Glisona, saznaje Movieweb. Oni su se priključili Marion Kotiliar, mladoj francuskoj glumici i Majklu Fasbenderu, takođe mladom glumcu, koji se proslavio ulogom u filmu “Hunger” iz 2008. godine. Video igra “Assassin’s Creed”, studija Ubisoft, do sada je dobila devet nastavaka, a fikcioni svet koji je u njima biće prikazan i u samom filmu, pri čemu će radnja biti fokusirana na revolucionarnu tehnologiju koja otključava genetske uspomene. Junak Kejlum Linč, koga igra Majkl Fasbender, zahvaljujući tome proživljava svog pretka, tokom 15. veka u Španiji. Tada će otkriti da poseduje posebne veštine i da je bio deo tajnog društva pod nazivom “The Assassins”, što će mu pomoći da se suprotstavi organizaciji Templara u njegovoj realnosti. Oca Kejluma Linča će igrati Džeremi Ajrons, dok će oca od junakinje koju igra Marion Kotiliar, igrati Brendan Glison.

Režija za ovaj film pripada Džastinu Kurcelu, australijskom režiseru, koji je imao zapaženo filmsko ostvarenje, biografsku krimi dramu “Snowtown”, 2011.godine.

Džeremija Ajronsa ćemo imati prilike da gledamo u filmu “Batman v Superman: Dawn of Justice”, nekoliko meseci pre premijere “Assassin’s Creed”-a, dok Brendana Glisona sledeće godine očekuje premijera filma “Alone in Berlin”.

Premijera filma “Assassin’s Creed” se očekuje 21. decembra 2016. godine.

%d bloggers like this: