Dženifer Lorens je mogla biti deo tima “The Hateful Eight“

Kventin Tarantino je prepoznatljiv po svojim filmovima. Počevši od “Reservoir Dogs“ iz 1992. godine, pa sve do “The Hateful Eight“. Osim prepoznatljivog stila u njegovim filmovima, možemo primetiti da često angažuje glumce sa kojima je već sarađivao. To pokazuje i prisustvo Semjuela L. Džeksona, Kurta Rasela, Tima Rota, Majkla Medsena, Valtona Goginsa i Brusa Derna u misterioznom trileru “The Hateful Eight“, koji su već glumili u nekim od njegovih prethodnih filmova. Međutim, tokom kastinga za pomenuti film postojala je mogućnost da mlada glumica Dženifer Lorens postane deo glumačke ekipe, jer je bila zainteresovana za ulogu Dejzi Domerg, koja je na kraju ipak pripala, možemo reći, duplo starijoj glumici Dženifer Džejson Li.

Postavlja se pitanje zašto je Kventin Tarantino napravio takav izbor, da li to stvarno ima veze sa godinama ili ne? Ako se uzme u obzir da je Dženifer Lorens već uveliko radila na dva filma, jasno je da je bila previše okupirana da bi prihvatila još jednu ulogu.
Evo šta je povodom toga Kventin Tarantino izjavio za Entertainment Weekly: “Bila je učtiva i došla je da me vidi. Radila je na filmu ‘Joy’. Morala je da iznese sav taj publicitet vezan za ‘Hunger Games’ filmove. Jednostavno nije bilo j…… načina na svetu da bude slobodna. Rekavši to, drago mi je da nisam angažovao nekoga tako mladog. Mislim da sam apsolutno pozitivno napravio dobar izbor, kada su u pitanju godine junakinje. Veliki sam fan Dženifer Lorens. Mislim da sam na putu da kažem da je njena i Dejvid O. Raselova veza veoma nalik na Vilijam Vajler – Beti Dejvis vezu, i ta sličnost je dobra. Mogu da je vidim kako bi dobro obavila posao u ovoj ulozi, pa smo išli da razgovaramo o tome i o svemu”.
S obzirom na Tarantinove reči, verujemo da postoji mogućnost da Dženifer Lorens ipak vidimo u nekom od njegovih narednih ostvarenja, ako saradnja između njih nije bila moguća za film “The Hateful Eight“.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: