Dugometražni dokumentarni film ”CRNJANSKI” reditelja Danila Bećkovića uvršten u program festivala L’Europe autour de l’Europe

Izvor: Taramount

“Taramount film” i produkcijska kuća “Mali Budo” vas s ponosom obaveštavaju da je dugometražni dokumentarni film “CRNJANSKI” Danila Bećkovića, reditelja bioskopskog hita “Mali Budo” i novog igranog filma “Jesen samuraja” čija se premijera očekuje krajem oktobra ove godine, uvršten u program festivala L’Europe autour de l’Europe, koji će biti održan u Parizu od 16. marta ove godine.

Dokumentarni film “CRNJANSKI” prati celokupan životni put Miloša Crnjanskog, od mladosti i vojevanja u Prvom svetskom ratu, burnih dana u Beogradu između dva rata, preko godina koje je proveo u diplomatskoj službi i emigraciji širom Evrope, pa sve do starosti i povratka u otadžbinu. Pored toga što je u pitanju jedan od najvećih srpskih književnika, Miloš Crnjanski je živeo jednu od najtragičnijih sudbina u novijoj srpskoj istoriji. Njegova životna priča usko je isprepletana sa prelomnim momentima naše nacionalne sudbine u dvadesetom veku.

O Milošu Crnjanskom u filmu govore najbolji poznavaoci njegovog dela, istoričari i književnici, a među njima i mnogi koji su ga lično poznavali.

Narator je glumac Bojan Žirović.

Film ”Crnjanski”, snimljen je uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: