Drama “Truth” otvara festival u Hamptonima

Ostvarenje “Truth” reditelja Džejmsa Vanderbilta, govori o skandalu u novinarstvu u koji je bio umešan Den Rader. Zasnovano je na istinitoj priči, govori o njegovim poslednjim danima u CBS News-u, kada je napravio reportažu o tome kako se predsednik Džordž Buš mlađi oslanjao na privilegije i porodične veze da bi izbegao rat u Vijetnamu.

Glavne uloge u filmu imaju Robert Redford, Kejt Blančet, Toper Grejs i Elizabet Mos, a Sony Pictures Classics će film premijerno prikazati u bioskopima 16. oktobra ove godine.

O odabiru filma i samom reditelju, umetnički direktor Festivala Dejvid Nudžent je rekao: “Imali smo zadovoljstvo da Džejms Vanderbilt bude mentor naše radionice za scenariste 2009. godine i oduševljeni smo što možemo ponovo da ga pozdravimo kao reditelja filma koji će otvoriti naš Festival. Napravio je oštar i tačan film sa odličnim performansima glumačke ekipe i naterao nas da se zapitamo o promenljivoj vezi između žurnalizma i politike u današnjim medijima”. Međunarodni Festival u Hamptonima, 23. po redu, održaće se od 8. do 12. oktobra.

%d bloggers like this: