Domnal Glison u Netflix-ovom “A Futile and Stupid Gesture”

Mladi glumac Domnal Glison, koji je popularnost stekao filmovima kao što su “Ex Machina”, “Star Wars: The Force Awakens”, “The Revenant”, “Brooklyn”, ovoga proleća rešio je da sarađuje i sa Netflix-om.

U pitanju je ostvarenje “A Futile and Stupid Gesture”, u kojem će igrati uz Vila Fortea. Reditelj filma je Dejvid Vejn (“Wet Hot American Summer”), a radnja govori o osnivanju časopisa “National Lampoon” i tragičnoj sudbini jednog od osnivača, Daga Keneja.

Sve je krenulo na Harvardu, gde je Dag Kenej bio urednik Harvard Lampoon-a i jedan od osnivača, gde je i upoznao Henrija Birda i Roberta Hofmana. Ubrzo, nakon što su završili fakultet, časopis je prerastao u, kasnije svuda poznati, National Lampoon, koji je bio inspiracija za mnoge komične filmove 1970-ih godina, a i kasnije. Problemi sa Kenejem počinju kada odmali u Holivud gde potpada pod uticaj droga, a život mu se tragično završava padom sa stene na Havajima, pod misterioznim okolnostima.

Domnal Glison igraće Henrija Birda, koji je kasnije postao veoma poznat pisac.

Do danas je snimljeno 40-ak filmova iz kolekcije National Lampoon-a.

Produkcija bi trebalo da počne uskoro, već ovog meseca, a zauzeti Glison snimaće prvo svoje scene u ovom ostvarenju, da bi potom brzo otputovao za London, gde je u toku produkcija filma “Star Wars: Episode VIII”, u kojem igra generala Huksa.

Od projekata koje ćemo u skorije vreme imati prilike da ga vidimo izdvojićemo i triler “Mena” u kome igra uz Toma Kruza.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: