Disney odustao od animiranog ostvarenja “Gigantic”

Pre dve godine, tokom leta, upoznali smo vas sa vešću da je u pripremi animirani film “Gigantic”, koji predstavlja adaptaciju bajke “Jack and the Beanstalk”, tj. “Džek i čarobni pasulj”. Sa radnjom smeštenom u Španiji, film prati Džeka koji otkriva svet divova sakriven iza oblaka. On postaje prijatelj ženskog diva Inme, koja ima 11 godina, visoka je 30 metara, vatrena , živahna i tretira ga kao živu lutku. Međutim, on će se susresti i sa ne tako prijateljskim divovima, poznatim kao Divovi Oluje.

Ovih dana, na žalost, iz studija Disney stiže informacija da do realizacije ovog projekta ipak neće doći.

“Nemoguće je znati, kada započnemo projekat, kako će se odvijati kreativni proces i nekada, bez obzira na to koliko volimo tu ideju i koliko smo truda i ljubavi uložili u nju, stvari jednostavno ne funkcionišu. Sa filmom ‘Gigantic’ došli smo do te tačke i iako je ovo bila teška odluka, zaustavljamo kreativni razvoj za sada. Fokusiraćemo našu energiju na drugi projekat koji je u pripremi, a o kojem ćemo vas uskoro obavestiti. Pripremamo ga za Dan zahvalnosti 2020.” rekao je Ed Katmul, jedan od šefova studija Disney.

Iako zvuči kao kraj, možda i nije. Nije prvi put da se projekat od kojeg se odustalo, posle nekog vremena ponovo aktivira.

Držimo palčeve za “Gigantic”.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: