Denis Vilnev želi “Star Wars” film, ali malo drugačiji

Nesumnjivo dve najveće franšize u proteklih nekoliko godina svakako su Marvel superherojska franšiza i nova “Star Wars” franšiza koja je pokrenuta nakon što je Disney kupio Lucasfilm od Džordža Lukasa.
Sve više priča dolazi nam iz ovih rudnika novca, pa je tako i potreba za rediteljima sve izraženija.

U nedavnom razgovoru sa voditeljem podkast emisije “Happy Sad Confused”, Džošom Horovicem, reditelj Denis Vilnev izrazio je interesovanje za učestvovanje u “Star Wars” priči, ali ne onoj glavnoj već bi voleo, na svoj način, da ispriča neku novu sagu iz daleke galaksije.
Nakon što je završio rad na ostvarenju “Bladerunner 2049”, Vilnev priprema rimejk filma “Dune”, a jedan je od reditelja koji su ušli u uži krug za režiju najnovijeg, 25. po redu, Bond filma.
Međutim, jedan od budućih projekata mogao bi da bude i izlet u svemir.
“To je nešto što bi me zainteresovalo”, rekao je Vilnev i dodao: “Ne znam, veoma je teško. Ono što je opasno kod ‘Star Wars’ franšize jeste to da je postala sama svoj rečnik. Mislim da je ‘Rogue One’ bio veoma interesantan pokušaj da se izađe iz kalupa. Mislim da bi bila sjajna ideja otići u neki novi deo galaksije, za to sam zainteresovan”.
Postoji samo jedan problem.
Denis Vilnev, jedan od najtraženijih reditelja današnjice, poznat je po tome što insistira da sam radi na filmu, bez intervencija od strane studija, što se kreativnog dela projekta tiče. Lucasfilm i njegova direktorka, Ketlin Kenedi, sa druge strane, poznati su po tome što dosta intervenišu kod reditelja, mešaju se u produkciju i vrlo često dolazi do kreativnih razlika pa ili reditelj bude otpušten ili sam napusti projekat. Sećate se da su Kris Miler i Fil Lord otpušteni sa “Han Solo” filma, koji je kasnije preuzeo Ron Hauard, a Kolin Trevorov takođe je, čak pre početka produkcije, uklonjen sa pozicije reditelja filma “Star Wars: Episode IX”.
Ipak, postoji nada za eventualnu saradnju Denisa Vilneva i Lucasfilma. Ukoliko se širenje Star Wars Univerzuma nastavi po planu i filmovi budu zarađivali kao što je očekivano, ima šanse da se tenzije smanje i da reditelji dobiju veću kreativnu slobodu.
O tome ćemo u nekoj narednoj vesti, ukoliko se želje Denisa Vilneva budu približile realnosti.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: