De Nira i Paćina podmlađuju Rogue One tehnologijom za potrebe filma “Irishman”

Nakon što je završio snimanje filma “Silence”, koji već sada važi za jednog od najozbiljnijih kandidata za Oskara, Martin Skorseze sada može u potpunosti da se posveti narednom projektu koji je jedan od najočekivanijih filmova u Holivudu, već neko vreme.

O početku produkcije obavestili smo vas ovoga leta, ali sada se sa sigurnošću može reći da su finalne pripreme pri kraju.

Interesantna stvar je da će se film odvijati tokom 30 godina života glavnih likova pa ćemo u filmu imati prilike da vidimo i mlađe verzije glavnih junaka, Roberta de Nira i Al Paćina.

Kada smo vam prvi put pisali o filmu spomenuli smo da ćemo u glumačkoj ekipi imati prilike da vidimo i Džoa Pešija, ali su u međuvremenu stigle vesti da je on odustao od projekta.

Da li će ekipa uspeti da ga privoli da se vrati, ostaje da se vidi, jer bila bi prava šteta da jedan takav glumac ne igra u filmu koji mu odlično leži.

Ostvarenje “Irishman” zasnovano je na romanu Čarlsa Brenda, “I Heard You Paint Houses” i govori o životu Frenka Širana, poznatijeg kao “Irac”, koji je, na samrtnoj postelji, rekao da je on ubio čuvenog Džimija Hofu.

Što se tiče tehnologije, imaćemo prilike da vidimo najnovija dostignuća u CGI industriji, gde će glumac, bez ikakvih maski i proteza, glumiti normalno scene iz filma, a kompjuter će “preko njega” staviti lice koje je 10, 20, 30 godina mlađe, u realnom vremenu.

Ovo je veliki pomak i veliko olakšanje, pre svega za glumce, a kako sve izgleda imate prilike da gledate u filmu “Rogue One: A Star Wras Story”, gde je na takav način vraćen lik Grand Mofa Tarkina, kojeg je u originalnim “Star Wars” filmovima igrao Piter Kušing.

Iako je on umro 1994. godine, sada imamo prilike da ga vidimo na ekranu i gotovo ne “provalimo” da je to, u stvari, CGI maska preko lica glumca Gaja Henrija.

Producent, Gaston Pavlovič prokomentarisao je sve ovo sledećom izjavom: “To je izuzetna tehnologija. Ne koristite prostetiku niti šminku, tehnologija može da ih napravi mlađim ili starijim bez svega toga. Videli smo neke testove i neverovatni su. Bili smo u mogućnosti da snimimo Boba (Robert de Niro) u jednoj sceni i vidimo ga sa 20, 40 i 60 godina. Unapred se radujemo ovome. Zamislite da sada vidite de Nira kao kada je izgledao u filmu ‘The Godfather 2’ “.

Foto: Getty Images/Archive

Foto: Getty Images/Archive

Otprilike tih godina će biti u filmu, kada budemo snimali neke scene”.

Naravno, ovo se neće odnositi samo na njega.

Zamislite Al Paćina iz 1970-ih godina, u sadašnjosti.

Foto: Paramount Pictures

Foto: Paramount Pictures

Nije ni čudo što je ovo jedan od filmova koji svi s nestrpljenjem očekuju, ali moraćemo da se strpimo.

Skorseze sve radi polako i temeljno, pa pretpostavljamo da će ekipi filma biti potrebno određeno vreme da usavrše tehnologiju “snimanja/podmlađivanja”.

Ipak, neke stvari vredi čekati.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: