Dan zaljubljenih u DKSG

I ove godine DKSG je spremio zanimljiv program za Dan zaljubljenih.

U sredu 14. februara biće održana tri programa u Domu kulture „Studentski grad“ (DKSG).

Program počinje u 18 časova u Velikoj sali (18) tribinom „Misterija ljubavi“ koju DKSG organizuje u saradnji sa psihološkim savetovalištem Pričajmo o tome. Gosti tribine, psihoterapeuti, govoriće o lјubavi iz svog ličnog, psihoterapijskog iskustva i kroz psihološke teorije.

U Klubu Magistrala u 20 časova Muharem Bazdulj će u okviru programa Pop književnost održati predavanje „Đorđe Balašević: Panonija kao sudbina“. Kako je panonski mornar isprepleo poeziju, sentimentalnost i šansonjerstvo sa specifičnom životnom filozofijom, te otkud tolika dugovečnost i vitalnost njegove umetnosti, samo su neka pitanja koja ćemo otvoriti. Uz analizu Balaševićevog mesta u arhipelagu jugoslovenske pop književnosti ide i podrobnija analiza pojedinih pesama.

Nakon predavanja Muharema Bazdulja u Maloj sali (21) biće održan program Akademskog filmskog centra „Ljubav je samo rez: vizije ljubavi u alternativnom filmu“. O čemu stvarno govore autori alternativnih filmova kada govore o lјubavi? Šta se dobija kad se ukine klasična priča i kolika je moć montaže, boja, kontrasta, rezova i muzike kad se govori o lјubavi? I koje je krajnje značenje svega toga? Ima li uopšte krajnjeg značenja?

Neda Gojković i Mina Ćirić govoriće o suočavanju, seksu, smrti, lјubavi i nelјubavi, uz primere iz filmova, tekstova i intervjua:

Meshes of the Afternoon (M. Deren)

Spomenicima ne treba verovati i Antonijevo razbijeno ogledalo (D. Makavejev)

Vreme bliskosti (M. Milošević)

Proleće je došlo u stan mog brata Čarlija (I. Rakidžić)

Exquisite Corpus (P. Čerkaski)

Sync (M. Brambilјa)

The Kiss (A. Vorhol)

Mali oglasi (I. Matić)

Ulaz na sve programe je besplatan.

Dobro došli!

Ostavite komentar

%d bloggers like this: