Da li je ovo kinseki kandidat za Oskara?

Kako prenosi The Hollywood Reporter, film Žana Žaka Anoda, “Wolf Totem”, iako još uvek nije zvanično, najverovatnije će biti kineski kandidat za Oskara u kategoriji za Najbolji strani film, na predstojećim dodelama ove prestižne filmske nagrade. Film je zasnovan na polu-autobiografskom romanu Lu Điamin, koji je pisala pod pseudonimom – Điang Rong. Priča govori o kineskom studentu koji, tokom kineske Kulturne revolucije, putuje u Mongoliju kako bi živeo među nomadskim narodom i podučavao ih. Tokom boravka postaje fasciniran vukovima koji lutaju mongolskim stepama.

Ovo je kinesko-francuska koprodukcija koja je svoju premijeru u Kini imala 19. februara, na kinesku Novu godinu. Film je zabeležio veliki uspeh, postavši deseti najprofitabilniji film godine u Kini.

Francuski reditelj ima iskustva u radu sa životinjama. Do sada je snimio dva filma u kojima su “glavni junaci “ medvedi “The Bear” (1998.) i tigrovi “Two Brothers” (2004.).

Specijalno za ovaj projekat trenirana su dva čopora vukova tokom sedam godina. Dreser Endrju Simpson uradio je fantastičan posao.

U razgovoru za THR, Anod je rekao da je srećan zbog odluke da njegov film bude predložen za nagradu. “Veoma sam zadovoljan zbog svoje ekipe i ekipe glumaca. Radili su sa toliko posvećenosti i mislim da je ovo veoma važno, za svakog od njih. Imali smo veoma toplu dobrodošlicu u stepi. Osećam zahvalnost prema svakom ko je učestvovao u ovom projektu”. U glavnim ulogama pojavljuju se Šaofeng Feng, Šon Du, Anknjam Ragča i Jin Zušeng.

U Americi će se ovaj film premijerno prikazati 11. septembra, a distributer će biti Columbia Pictures.

%d bloggers like this: