Comic-Con 2015 – mesto gde idu svi

Comic-Con je manifestacija koja sve više dobija na popularnosti od kada su veliki filmski studiji počeli da ekranizuju stripove. Početkom jula svi ljubitelji stripova, u bilo kom izdanju, imaće prilike da saznaju šta se to novo sprema za njih i da prodiskutuju sa šefovima studija, glumcima i rediteljima koji će imati promocije svojih projekata. Događaj će biti krcat raznoraznim događajima, a mi smo izdvojili one koji će zanimati ljubitelje filma.

Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Foto: Kevin Winter/Getty Images

Foto: Kevin Winter/Getty Images

9. juli 2015.

– Govore šefovi filmskih studija

Po prvi put od kako postoji Comic Con, na njemu će se pojaviti glavni šefovi velikih holivudskih studija kako bi diskutovali sa posetiocima šta bi oni želeli da vide u godinama koje nam dolaze, a vezano za ekranizacije poznatih i manje poznatih stripova. Najbolji način da se opipa puls ljubitelja stripa je upravo ovde. Neke od tema biće razvojni procesi, finansijski pritisci, kako se bira intelektualna svojina koja će se adaptirati u film, kako se odobravaju filmovi za produkciju i kako se biraju reditelji i glumci.

– Open Road

Panel o dolazećim filmovima distributerske kompanije Open Road.

– “The Hunger Games: Mockingjay Part 2”

Kompanija Lionsgate predstaviće ekskluzivno delove ovog filma za koji postoji veliko interesovanje. Posetioci će moći da vide delove finalne priče iz serijala “Hunger Games” koji nigde do sada nisu prikazani i razgovaraju sa ekipom filma o produkciji i radnji.

– Trejler park

Najnoviji i najbolji trejleri iz filmske industrije

– Moć i magija Legacy Effects-a

Rad ovog studija najbolje se može videti u ostvarenjima “Avengers: Age Of Ultron”, “Jurassic World” i “Terminator: Genisys”. Publika će moći da se upozna sa osnivačima ovog studija i pogleda na koji način oni rade na projektima i kako sve dobija konačan izgled.

– “Fright Night”: 30 godina vriska

Scenarista horor filmova Greg Bevil (Blackstar Canyon) opisaće kako su se pravili specijalni efekti za film Fright Night (1985.) i kako se ti efekti izvode u današnjoj kinematografiji.

Foto: Mario Anzuoni/Reuters

Foto: Mario Anzuoni/Reuters

Foto: Sandy Huffaker/Reuters

Foto: Sandy Huffaker/Reuters

10. jul 2015.

– 40-godišnjica kompanije ILM

Već 40 godina ILM postavlja standarde za vizualne efekte, praveći neke od najpoznatijih likova u filmskoj industriji. I danas nastavljaju sa svojim naprednim tehnikama, a na panelu će biti diskusije o foto-hemijskim procesima, optičkoj kompoziciji, kontroli pokreta, modelima i minijaturama koji se koriste u filmovima. Govoriće se o skeniranju, snimanju, digitalnoj kompozciji i mnogom drugim stvarima koje će pre svega zanimati ljubitelje 3D grafike i dizajnere.

– Kako su stripovi osvojili Holivud

Glavni urednik Marvel Comics-a, Aksel Alonso, reditelj “Fanboys”-a Kajl Njuman, scenarista/producent “Batman: The Animated Series”, Pol Dini i glumica koja je pozajmila glas za “Star Wars: The Clone Wars”, Ešli Ekstin diskutovaće o tome kako Holivud “sada shvata” stripove koje decenijama nije razumeo.

– DC Entertainment: Od stranice do filma

Ovo je, možemo slobodno reći, vrhunac popularnosti kompanije DC Entertainment. Ima ih svugde: na TV-u, stripovima, igricama, bioskopima, a do 2020 spremili su impresivan raspored premijera i o njima će razgovarati sa publikom.

– Lucasfilm

predsednik Lucasfilm-a i producent, Ketlin kenedi, reditelj Dž.Dž. Abrams, scenarista Lorens Kasdan i specijalni gosti prikazaće na drugi način film “Star Wars: The Force Awakens”.

– “The Visit”

M. Najt Šjamalan, pisac, reditelj i producent, (“The Sixth Sense”, “Signs”, “Unbreakable”) i producent Džejson Blum (“Paranormal Activity”, “The Purge”, “Insidious”) pričaće o najnovijem trileru, “The Visit” na kome rade za kompaniju Universal Pictures.

Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty

Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty

Foto: Kevin Winter/Getty Images

Foto: Kevin Winter/Getty Images

11. jul. 2015.

– Prezentacija kompanije Warner Bros.

Naslov sve govori. Biće prikazani dolazeći filmovi iz ovog studija

– Tarantinov “The Hateful Eight”

Kventin Tarantino će ekskluzivno obožavaocima njegovog rada predstaviti delove željno iščekivanog vesterna “The Hateful Eight”, koji je inače i njegov osmi film. Slede pitanja i odgovori uz prisustvo ekipe filma.

– Legendary Pictures

Ekipa iz dva ostvarenja kompanije Legendary Pictures, “Warcraft” i “Crimson Peak”, koji distribuira Universal Pictures, razgovaraće o inovativnim načinima rada na ovim filmovima. Naravno, biće prikazan i materijal koji niko do sada nije imao prilike da vidi.

– 20th Century Fox

Prezentacija kompanije 20th Century Fox i njihovi filmovi koje možemo očekivat u narednom periodu.

Foto: Sandy Huffaker/Reuters

Foto: Sandy Huffaker/Reuters

%d bloggers like this: