Bred Pit i Warner Bros. u novom SF projektu

Produkcijska kompanija poznatog glumca, Plan B Entertainment, udružila se sa Warner Bros. studijom u pokušaju da na veliko platno donese adaptaciju romana Ejmi Kaufman i Džeja Kristofa, “Illuminae”, neobičnog štiva pisanog na još neobičniji način.

Format romana je u vidu dosijea pronađenih dokumenata, SMS poruka, tekstova, šematskih prikaza vanzemaljskih letelica, lista žrtava i drugih strogo poverljivih dokumenata. Ovo je priča o bivšem momku i devojci, koji, noseći se sa svojom neuspelom vezom, otkrivaju veliku tajnu, da je u toku intergalaktička zavera, predstojeći sukob velikih razmera sa civilizacijom vanzemaljaca, odmetnutom veštačkom inteligencijom i mogućim smrtonosnim virusom koji preti da donese uništenje. Samo to?

illuminae_book

Foto: Knopf Books for Young Readers

Interesantna stvar je da se roman upravo pojavio, prošlog meseca, i da je pokupio sjajne kritike. Proglašen je za novi New York Times bestseler u kategoriji za mlađe odrasle čitaoce. Plan B je odmah reagovao i otkupio filmska prava. Trenutno su u potrazi za dobrim scenaristom, koji će materijal iz romana pretočiti u dobar i dinamičan scenario.

%d bloggers like this: