“Blade Runner 2049”, premijerna projekcija u bioskopu Vilin Grad

“Svaka civilizacija je izgrađena na leđima potrošne radne snage”, kaže Jared Leto u filmu Blade Runner 2049 “Ali ja ne mogu sve da ih napravim.”

Najiščekivaniji filmsi nastavak, Blade Runner 2049, će biti prava filmska poslastica za sve ljubitelje naučno-fantastičnih filmova. Premijera ovog ostvarenja zakazana je za četvrtak, 5. oktobar, u 20 časova, u bioskopu Vilin Grad. Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na blagajni bioskopa!

Trideset godina posle događaja iz filma „Blejd Raner“, novi istrebljivač – policajac K iz Los Anđelesa (Gosling) pronalazi dugo skrivenu tajnu koja ima potencijala da ono malo ljudskog društva koje je preostalo baci u potpuni haos. Njegovo otkriće će ga odvesti u potragu za Rikom Dekardom (Ford), bivšim istrebljivačem koji je nestao bez traga pre trideset godina.

Film „Blejd Raner“ iz 1982. godine je, iz godine u godinu, dobio kultni status, a danas se smatra jednim od najboljih naučno-fantastičnih filmova ikada snimljenih, koji je na izrazito realan način predvideo budućnost čovečanstva. Zato nije čudo što obožavatelji i filmski entuzijasti širom sveta nestrpljivo očekuju nastavak, koji nam ove godine dolazi u režiji pravog vizionara, Denisa Vilneva, kakav je onda bio Ridli Skot, reditelj prvog Blejd Ranera.

Nakon premijerne projekcije, film Blejd Raner 2049. će biti na redovnom repertoaru bioskopa Vilin Grad.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: