Biografski film o Ričardu Prajoru okuplja jaka imena

Iako je u razvoju već punu deceniju, sa raznim glumacima koji su trebali da igraju naslovnu ulogu, projekat o životu legendarnog komičara Ričarda Prajora ovih dana dobio je ozbiljno pojačanje. Kako prenosi Dedaline, The Weinstein Company angažovao je reditelja Lija Denijelsa, a ovaj je oduševljen audicijom Majka Epsa odlučio da ga angažuje za glavnu ulogu. Eps je imao oštru konkurenciju na audiciji za ulogu. Glavni suparnici bili su mu Majkl B. Džordan, Nik Kenon i Marlon Vejens.

Prajorova žena, Dženifer Li Prajor biće koproducent filma, a nju će igrati glumcia Kejt Hadson. Opra Vinfri, koja je već sarađivala sa rediteljem u filmu “The Butler” igraće Prajorovu baku, koja ga je odgajala u svojoj javnoj kući, a Edi Marfi igraće njegovog oca, Liroja “Bak Karter” Prajora.

Ričard Prajor postao je poznat krajem 70-ih godina po, tada, veoma smelim i originalnim komičarskim nastupima koji su se bazirali na rasnim i društvenim pitanjima.

Pred kraj života, uključio se u razvoj ovog projekta kako bi što više pomogao studiju da ispriča istinitu priču o njemu, ali, na žalost, nije dočekao završetak.

Majk Eps igraće verziju odraslog Prajora, mada u filmu, prateći njegov život, postoji i mlađa verzija komičara. Za nju još uvek nije izabran glumac.

Produkcija ovog biografskog ostvarenja počeće sledećeg marta, čim Denijels završi drugu sezonu serije “Empire”, koju radi za FOX televiziju.

%d bloggers like this: