Benedikt Kamberbač, mađioničar za sve prilike

Studio Canal finansiraće projekat pod nazivom “The War Magician”, u kome će glavnu ulogu igrati Benedikt Kamberbač, saznaje The Hollywood Reporter.

Scenario priprema Geri Vita (“The Book of Eli”, “Rogue One”), a režiser još uvek nije odabran. Priča prati Jevreja, Džaspera Makselina, mađioničara čije su iluzije pomogle saveznicima da se bore protiv nacističkih snaga u II svetskom ratu. On je sastavio ekipu, “prljavu dvanaestorku”, koju je nazvao još i “Magična banda”, koji su svojim iluzionističkim trikovima skrivali čitave građevine. Uspeli su da “načine nevidljivom” celu luku Aleksandrija, u Sueckom kanalu, koja je tada smeštala 150.000 ljudi i ukupno 1000 komada naoružanja, u koje su spadali i tenkovi. Prema knjizi, po kojoj se radi film, ovi trikovi pomogli su savezničkim snagama da preokrenu situaciju na afričkom frontu u kome je nemački general Romel bio neprikosnoven. Sve ovo dovelo je do čuvene bitke kod El Alameina. Koliko su Makselinove tehnike bile efikasne govori i podatak da ga je Hitler lično stavio na crnu listu, uz generala Daglasa MekArtura i britanskog maršala Bernarda Montgomerija, sa naznakom da, ukoliko se uhvati živ, dobije “specijalan tretman” od Nacista.

Inače, kad smo kod već ove teme, Benedikt Kamberbač trenutno snima Marvel-ovo ostvarenje “Doctor Strange” u kojem, takođe, igra mađioničara.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: