Autor Džejmsa Bonda o Idrisu Elbi kao sledećem 007

Entoni Horovic priprema se za promociju sledećeg romana o agentu 007. Zvaće se “Trigger Mortis” i na policama knjižara naći će se 8. septembra.

Novinar tabloida The Daily Mail iskoristio je priliku da osim promocije romana, autora upita šta misli o mogućnosti da Idris Elba bude sledeći Džejms Bond, jer se u poslednje vreme dosta spominjala ta mogućnost.

Što se Horovica tiče, Elba je “suviše oštar” da bi igrao ulogu i dodaje: “Ovo nije pitanje boje kože. Mislim da je suviše urban da bi igrao Bonda. Da li je ovo pitanje uglađenosti? Jeste”, odgovara on na svoje pitanje.

Autor se nije ustručavao da za najaktuelniji u serijalu, “Skyfall” u režiji Sema Mendeza, koji je ujedno i najuspešniji Bond film do sada, kaže da je njegov nejneomiljeniji. Čak mu se ni naslov nije dopao.

Foto: Andrew Crowley

Foto: Andrew Crowley

“Bond je u njemu slab. Ima sumnje. To nije Bond. Zatim, negativac pobeđuje. Film se završava tako što negativac ubija M. Zašto li sam ga gledao? Ako treba da zaštitite prvu osobu MI6, da li je vodite u svoju kuću na selu u Škotskoj? Da li kažete neprijatelju gde ste, kako bi on mogao da dovede šestoricu ljudi da je ubiju? Takve stvari me strašno razbesne.” bio je bez dlake na jeziku Horovic.

Sem Mendez reditelj je i sledećeg Bond filma, koji u britanske bioskope dolazi 26. oktobra.

%d bloggers like this: