Alibaba postaje suvlasnik Spilbergovog Amblin Entertainment-a

Stiven Spilberg, Ketlin Kenedi i Frenk Maršal osnovali su, 1981. godine, kompaniju Amblin Entertainment, koja je do danas proizvela mnoge svetske hitove, među kojima su i “E.T. the Extra-Terrestrial”, “Back to the Future”, “Men in Black”, “Jurassic Park”.

Ovih dana dešavaju se značajne promene u svetski poznatom filmskom brendu, dolaskom kineske kompanije Alibaba Pictures.

Ovo je, pre svega, strateško partnerstvo, jer će Alibaba Pictures producirati i finansirati ostvarenja za globalno, ali pre svega za kinesko tržište, gde će raditi marketing i distribuciju.

Kineski partner postao je vlasnik manjinskog dela akcija u kompaniji Amblin Partners, čiji su članovi Reliance Entertainment, Participant Media i Entertainment One.

Spilberg je u Pekingu prisustvovao potpisivanju ugovora i tom prilikom je izjavio: “Ponosni smo i uzbuđeni što se jedna tako uspešna kompanija kao što je Alibaba Pictures pridružuje našim poštovanim partnerima, kompanijama Reliance Entertainment, Participant Media i Entertainment One, u izgradnji i širenju naše kompanije. Naša vizija je da inspirišemo i zabavimo publiku širom sveta kroz kreativnost i imaginaciju. Takođe bismo želeli da zahvalimo Džeku Ma (osnivač Alibabe) na njegovom prijateljstvu i podršci”.

Ma je uzvratio Silbergu rečima: “Imamo veliko poštovanje prema gospodinu Spilbergu kao jednom od najuticajnijih filmskih stvaraoca na svetu. Među kineskom publikom postoji povećana tražnja za globalnim sadržajem. Ova saradnja će poslužiti kao kulturološki most i imaće pozitivni uticaj na sledeću generaciju kineskih gledaoca”.

Vrednost kompanije Alibaba Pictures procenjena je na 9,6 milijardi dolara.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: