Al Paćino je trebalo da igra u filmu “Star Wars”

Svi znamo da Harison Ford nije bio prvi izbor za ulogu Hana Soloa u popularnoj “Star Wars” franšizi. Prvi izbor bio je niko drugi nego Al Paćino.

Ovih dana dosta se prisećamo istorije i šta je sve moglo da bude, od toga kakav bi film bio “The Phantom Menace” da ga je režirao Ron Hauard, pa do toga kakav bi Anakin Skajvoker bio Leonardo Dikaprio, da je prihvatio ulogu.

I u ovom slučaju postavlja se isto pitanje. Možete li da zamislite Paćina u ulozi Soloa? Paćino je, prisećajući se ponude, za The Hollywood Reporter izjavio: “Uloga je bila rezervisana za mene, ali ja nisam razumeo scenario”.

Danas je možda čudno da ovo čujemo, ali sedamdesetih godina prošlog veka SF nije bio, što bi se reklo, aktuelni i rasprostranjeni žanr. U njega se nije ulagalo i više je ličio na žanr koji predstavlja filmove B produkcije. Tehnologija tada i tehnologija danas nisu mogle da se uporede.

Osim toga, za Paćina, koji je dobijao uloge poput one u “The Godfather”-u, uz Marlona Branda, Roberta Duvala, Džejmsa Kana i ostale veličine, ovo je tada možda bio i korak unazad.

Međutim, “Star Wars” je uspeo da postavi standarde za SF filmove budućnosti i odatle je sve krenulo uzbrdo. Paćino definitivno nije na gubitku s ovim odbijanjem, ali možete li ga zamisliti u “Star Wars” filmu? Sada, iz ove perspektive? Ni mi.

Ostavite komentar

%d bloggers like this: