10 filmova kojima se predviđa veliki uspeh ove godine

Početak godine je zanimljiv u filmskom svetu. Sa jedne strane zato što imamo već listu filmova u najavi, kojoj možemo da se radujemo, a sa druge strane što možemo da se bavimo raznoraznim predviđanjima vezanim za njih. Jedna od zanimljivih stavki u filmskoj induistriji je svakako zarada i verujemo da bi velike kompanije koje stoje iza predstojećih ostvarenja bile srećne kada bi njihovi projekti na tom polju ostvarili uspeh, jer jedno je sigurno, novac koji je uložen svakako nije beznačajan.

Cinema Blend je dao svoju listu 10 filmova, koji bi mogli da budu vodeći po pitanju ostvarene zarade tokom 2017. godine.

Napominjemo samo da se na osnovu rednih brojeva u tabeli ne pretpostavlja visina zarade niti uspeh filma kod publike.

Top lista izgleda ovako:


  1. “The Fate of the Furious”
    Polovinom aprila, tačnije 14. aprila ove godine, očekuje nas osmi deo “Fast & Furious” franšize. Ovo je jedna od najuspešnijih franšiza u kinematografiji danas i ako se uzme u obzir uspeh prethodnih delova, ne bi nas začudilo da i osmi deo prikupi približnu sumu na blagajnama. Da potsetimo, 2015. godine “Furious 7” je ostvario 1, 52 milijarde dolara bruto i time postao, prema zaradi, šesti film svih vremena.


9. “Transformers: The Last Knight”
Verovatno niste iznenađeni činjenicom da nas ove godine očekuje novi nastavak franšize “Transformers”, konkretno peti film u nizu u okviru nje. Prethodni, četvrti deo, pod nazivom “Transformers: Age of Extinction”, zaradio je u 2014. godini 1, 1 milijardu dolara, a sveukupno do sada franšiza je ostvarila 3, 8 milijardi dolara. Verujemo da će i ovaj deo biti uspešan, što ostaje i da vidimo nakon premijere najavljene za 23. jun.


8. “Wonder Woman”
Evo jednog ostvarenja u kojem egzistira heroina čudesnih moći, koju ćemo moći da gledamo u nastavku DC Extended Universe-a. Prethodni filmovi u okviru njega, “Batman v Superman: Dawn Of Justice” i “Suicide Squad” tokom prošle godine su zajedno zabeležili zaradu od 1,68 milijardi dolara. Ostaje da vidimo kakav uspeh će imati ovo ostvarenje, čija premijera je zakazana za 02. jun.


7. “Logan”
Nakon uspeha koji je imao R-rangirani “Deadpool”, postalo je očigledno da je publika otvorena za takve superherojske filmove, pa bi stoga mogao da se očekuje uspeh i ostvarenja “Wolverine”, koji će se premijerno prikazati 03. marta ove godine. “Deadpool” je zaradio 783 miliona dolara, pa je veoma moguće da i R-rangirani “Wolverine” u velikoj meri privuče publiku u bioskope, pogotovo što je, zvanično, ovo poslednji film Hjua Džekmena u ulozi Volverina.


6. “Justice League”
S obzirom da okuplja veliki broj DC Comics superheroja, ovaj film ima sve što je potrebno kako bi ostvario dobar profit. Kad kažemo superheroji mislimo na Betmena, Supermena, Čudesnu ženu, Akvamena, Kiborga i Fleša. Ova akciona avantura biće premijerno prikazana 17. novembra 2017. godine.


5. “Spider-Man: Homecoming”
Do sada je emitovano pet “Spider-Man” filmova, koji su ukupno zaradili 3, 96 milijardi dolara. Jasno je da će publika sa nestrpljenjem iščekivati premijeru i sledećeg takvog filma. Sa mladim glumcem u glavnoj ulozi, Tomom Holandom, deluje da ćemo osim predstojećeg filma, imati dosta prilika da gledamo ovog superheroja i u nekim budućim ostvarenjima. Kako se snašao u ulozi ovog junaka mogli smo videti u prošlogodišnjem filmu “Captain America: Civil War”, što je bio Spadermenov debi u Marvel Cinematic Universe-u. “Spider-Man: Homecoming” će biti premijerno prikazan 7. jula 2017. godine.


4. “Despicable Me 3”
Od 2010. godine nizali su se filmovi “Despicable Me”, “Despicable Me 2” i “Minions” i osim toga što su nas dobro nasmejali, ostvarili su zaradu od 2, 76 milijardi dolara. Ove godine nas očekuje četvrti film u nizu “Despicable Me 3” i prema objavljenom trejleru koji smo imali prilike da vidimo, ni on nas po svemu sudeći neće izneveriti i možemo očekivati dobru zabavu gledajući ga. Njegova premijera je najavljena za 30. jun 2017. godine.


3. “Guardians of the Galaxy Vol. 2″
Prema ostvarenoj zaradi od 773, 3 milliona dolara film ” Guardians of the Galaxy” je tokom 2014. godine bio na trećoj poziciji, što je iznenadilo i same šefove Marvel studija. Stoga je ovogodišnji nastavak očekivani epilog cele priče, sa fantastičnom glumačkom postavkom kao i u prvom delu. Studio Marvel priprema premijeru filma za 5. maj 2017. godine.


2. “Beauty and the Beast”
Već duže vreme na filmskoj sceni je veliki broj igranih filmova kompanije Disney, koji su spin-of verzije njihovih animiranih klasika. U tom kontekstu ove godine nam stiže film “Beauty and the Beast”, a njemu su prethodili “Alice In Wonderland”, “Maleficent”, “Cinderella” i “The Jungle Book” i ostvarili su 3,5 milijardi dolara. Animirana verzija ovog filma je 1991. godine imala ogroman uspeh, jer je to bio prvi animirani film nominovan za Oskara za najbolji film. Premijera igrane verzije najavljena je za 17. mart 2017. godine.


1. “Star Wars: Episode VIII”
Ima li fascinantnije filmske franšize od “Star Wars”, koja je započela svoj put 1977. godine i postala svojevrstan fenomen. Ove godine nas očekuje njen osmi deo, a prethodni, sedmi je 2015. godine ostvario sumu od 2, 07 milijardi dolara bruto i tako postao prema zaradi treći po redu film ikada. Premijera “Star Wars: Episode VIII” je najavljena za 15. decembar, što znači da imamo još puno vremena da se spremimo za ovaj događaj.

star-wars-episode-viii

Ostavite komentar

%d bloggers like this: